Datoteke za preuzimanje:

pdf Program održavanja stručnih seminara i skupova 2017. (*)

(*) NAPOMENA: U Programu su navedeni okvirni termini, a o točnim terminima održavanja
seminara i stručnih putovanja obavijest će biti objavljena na Internet stranicama društva,
kao i dostavljena putem e-maila.

pdf Zahtjev za vođenje evidencije o stručnom usavršavanjuStručni seminari:

DGIT Varaždin organizirao je Seminar na temu "Aktualnosti u javnoj nabavi - primjena" koji je održan 21. veljače 2018. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavačice na seminaru bile se Mirjana Čusek Slunjski i Karmen Meić. Na seminaru su razmotrena i objašnjena nova pravila u radu sa elektroničkim oglasnikom javne nabave RH (EOJN), priprema i predaja ponude, pojašnjenja i upotpunjavanja ponude, te nova pravila u žalbenom postupku (e-žalba). Poseban naglasak stavljen je na Eeuropsku jedinstvenu dokumentaciju o nabavi ESPD.

Materijale sa seminara možete preuzeti ovdje.

 
datum objave: 23.11.2017.|print

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je Seminar na temu "BIM u infrastrukturi" koji je održan u četvrtak 07.12.2017. godine s početkom u 15,30 sati u Velikoj dvorani Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavači na seminaru bili su mr. Dražen Galić, Rino Nemarnik i Čarli Brezac Benigar.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je Seminar na temu "Nova pravila u javnoj nabavi - Zakon o javnoj nabavi" koji je održan u srijedu 08.02.2017. godine s početkom u 08.30 sati u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7, Varaždin. Predavaćice na Seminaru bile su Mirjana Čusek Slunjski i Karmen Meić.

 

 

 

 

 

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je 16.12.2016. godine Seminar na temu Procjena nekretnina, Zakon o procjeni nekretnina, Pravilnici, Uredbe i praksa. Seminar je održan u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7.

Predavači na seminaru bili se Željko Uhlir i Branimir Majčica.

Materijale sa Seminara možete preuzeti ovdje.

 

Društvo Građevinskih inženjera i tehničaran Varaždin organiziralo je Seminar pod nazovom "Energetska učinkovitost - Energetsko certificiranje u Hrvatskoj - zakonska regulativa, osnovne postavke i ciljevi, sadržaj implementacije, način provođenja." Seminar je održan 24.04.2015. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova Aleja 7. Stručna predavanja održao je gospodin Željko Kos, predavač na Sveučilištu Sjever.

 

 
datum objave: 16.02.2015.|print

Sukladno mišljenju Hrvatskog saveza građevinskih inženjera vezano na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o stručnom ispitu te upotpunjavanju i usavršavanju znanja osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i graditeljstva, Društvo građevinskih inženjera i tehničara nastavlja svoju ustaljenu praksu organizacije stručnih seminara pa je tako ovog puta organiziralo Seminar na temu Pravilnik o ocjenjivanju sukladnosti, Pravilnik o tehničkom dopuštenju, Pravilnik o nadzoru građevnih proizvoda, Upravljanje kvalitetom betona u izvođenju betonskih konstrukcija, plan betoniranja i nadzora. Seminar je održan 27.02.2015. u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, a predavač je bio Filip Marijan, dipl.ing.građ. Materijale sa seminara možete preuzeti ovdje.

 

DGIT Varaždin organizirao je 30.01.2015. godine Seminar na temu "Pravilnik o obveznom sadržaju idejnog projekta i Pravilnik o obveznom sadržaju i opremanju projekata građevina". Predavanja na Seminaru održale su  Ines Androić Brajčić, mag. ing. arhitekture i urbanizma, Pomoćnica ministrice za prostorno uređenje, pravne poslove i programe Europske unije i dr.sc. Borka Bobovec, dipl.ing.arh., Pomoćnica ministrice za graditeljstvo i energetsku učinkovitost u zgradarstvu.

Prezentacija Pravilnika o obveznom sadržaju idejnog projekta.

Prezentacija Pravilnika o obveznom sadržaju projekta građevina.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je 26.09.2014. godine Seminar na temu "Konzervacije, rekonstrukcije i obnove graditeljskog nasljeđa te problemi, sanacije, gradnja i obnovljivi izvori energije". Seminar je održan u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, a predavanjima  koje je držao prof.dr.sc. Božo Soldo prisustvovalo je dvadesetak sudionika. 

 

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin obzirom na učestale izmjene Zakona o javnoj nabavi pripremilo je novi Seminar pod nazivom "Aktualnosti u javnoj nabavi za ponuditelje". koji je održan 04.04.2014. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavač na Seminaru bila je Mirjana Čusek-Slunjski dipl.iur. Nazočnost Seminaru kao skupu stručnog usavršavanja verificiranog od strane HSGI-a sudionicima je donjelo 8 bodova iz područja regulative.

 

 

 

 

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je Seminar na temu "Tehnička regulativa u području energetske učinkovitosti, toplinske i zvučne zaštite, s posebnim osvrtom na energetsku učinkovitost u Gradu Varaždinu". Seminar na ovu trenutno vrlo aktualnu temu održan je 07. ožujka 2014. u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavač na Seminaru bio je Silvio Novak, dipl.ing.građ. Prisustvovanje ovom Seminaru kao skupu stručnog usavršavanja verificiranog od strane HSGI-a sudionicima je donio novi 6 bodova iz područja regultive i 2 boda iz područja struke.

 

Materijale sa Seminara možete preuzeti ovdje.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je Seminar na temu "Gospodarenje vodom i zaštita okoliša". Seminar je održan 14.02.2014. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavač na Seminaru bila je Prof.dr.sc. Božena Tušar, dipl.ing.građ. Prisustvovanje ovom Seminaru kao skupu stručnog usavršavanja verificiranog od strane HSGI-a sudionicima je donijelo novih 8 bodova iz područja struke.

Materijale sa Seminara možete preuzeti ovdje.

 

 

 

 
datum objave: 07.02.2014.|print

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin implementiralo je novi informatički sustav koji se koristi kao podrška u provođenju svih aktivnosti Društva. Sustavom je uz ostalo omogućen i novi način prijavljivanja na stručne seminare i stručne ekskurzije. Tako svi zainteresirani više neće morati za prisustvovanje seminaru ili sudjelovanje na ekskurziji popunjavati i slati prijavu koju su dobivali u privitku e-maila ili je sami preuzeli s internet stranica Društva, već je korištenjem novog sustava dovoljno u e-mailu poziva koji šalje sustav i koji su dobili, odabrati poveznicu (link) čime je cijeli postupak prijave izvršen "jednim klikom". Sustav će sam popuniti obrazac prijavnice s podacima iz baze podataka Društva i uputiti je u daljnji postupak. Svi oni koji nisu članovi DGIT-a Varaždin ovu mogućnost moći će koristiti tek nakon prvog prisustvovanja nekom Seminaru na koji se moraju prijaviti kao i do sada, dakle slanjem popunjenog obrasca prijave koji će za pojedini Seminar skinuti sa internet stranica Društva.  Novi informatički sustav uz kompletnu podršku organizaciji Seminara omogućava izdavanje računa, evidenciju članova, praćenje plaćanja članarine i generiranje raznih izvještaja. Sustav je razvijen u suradnji s varaždinskom tvrtkom "Meritum Soft" d.o.o. kojoj još jednom ovim putem zahvaljujemo.

Ovim putem molimo sve zainteresirane koji žele primati putem e-maila obavijesti DGIT-a o svim aktivnostima Društva bez obzira na to da li su članovi Društva ili ne, da nam dostave slijedeće podatke: Ime i prezime, OIB, datum rođenja, e-mail, naziv poslodavca i OIB poslodavca. Podatke je potrebno dostaviti na e-mail seminari@dgit.hr ili dgit@dgit.hr.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je Seminar na temu "Novi Zakon o gradnji i novi Zakon o prostornom uređenju". Seminar je održan u petak 13.12.2013. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavači na Seminaru bili su Pomoćnik ministrice za prostorno uređenje Danijel Meštrić, magistar inženjer građevinarstva i Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Varaždinske županije Mario Sačić, magistar inženjer građevinarstva. Ova aktualna tema privukla je stotinjak sudionika Seminara.

Prezentaciju novog Zakona o gradnji možete preuzeti ovdje.

Prezentaciju novog Zakona o prostornom uređenju možete preuzeti ovdje.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je Seminar na temu "Primjena Zakona o prostornom uređenju i gradnji vezano na primjenu novih propisa iz područja zaštite na radu i Zakona o zaštiti na radu". Seminar je održan 08.11.2013. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavači na Seminaru bili su Rudolf Kolarić, Darko Klarić, Said Mušanović, Josip Kosovec i Marinka Golubar.

Materijale sa seminara možete preuzeti ovdje.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin nastavljajući svoju dobru i ustaljenu praksu organiziralo je nakon ljetne stanke Seminar na temu "Projektiranje prometnica i odvodnja prometnica". Seminar je održan 04.10.2013. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavač na Seminaru bio je doc.dr.sc. Milan Rezo, dipl.ing.geodezije. Preko pedeset polaznika Seminara steklo je novih 6 bodova iz područja ostalo.

Materijale sa seminara možete preuzeti ovdje.

 
datum objave: 02.04.2013.|print

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je 12.04.2013. godine Seminar cjeloživotnog obrazovanja na temu "Održiva gradnja" koji je održan u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavačice na Seminaru bile su Antonija Bogadi, dipl.ing.arh, Maja Kireta, dipl.ing.arh. i Emilija Vlahek, dipl.ing.arh. Nazočnost Seminaru kao skupu stručnog usavršavanja verificiranog od strane HSGI-a sudionicima je donijelo novih 6 bodova iz područja ostalo. Na održanom Seminaru poseban naglask je stavljen na ulogu lokalnih vlasti u održivom razvoju grada, a u tom kontekstu i koraci prema održivim zajednicama u Varaždinu, te su predstavljeni ciljevi i sredstva projekta "Održivi Varaždin", urbana obnova vojnog kompleksa "Optujska" i Life Cycle analiza varaždinske obiteljske kuće.

Materijale sa seminara možete preuzeti ovdje.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je Seminar na temu "Energetsko certificiranje u Hrvatskoj, zakonska regulativa i osnovne postavke i ciljevi, sadržaj implementacije i način provođenja". Seminar je održan 08.03.2013. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova Aleja 7. Predavači na Seminaru bili su Silvio Novak, dipl. ing. građ. i Željko Kos, struč. spec. ing. građ.  Nazočnost izlaganjima kao skupu stručnog usavršavanja verificiranog od strane HSGI-a sudionicima je donijelo 5 bodova iz područja GTR i 2 boda iz područja ostalo.

 Materijale sa seminara možete preuzeti ovdje (33 Mb).

 

 

 

Društvo građevinskih ineženjera i tehničara Varaždin organiziralo je Seminar na temu "Kućna kanalizacija, otpadne vode i bolesti, prikupljanje otpadnih voda i lokalni uređaji". Seminar je održan u petak 08.02.2013. u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7, Varaždin. Predavač na seminaru je bila Prof. Dr. Sc. Božena Tušar, dipl.ing.građ.

Ovo stručno usavršavanje obuhvaća nazočnost izlaganjima prema programu, a u ukupnom trajanju od 6 sati. Nazočnost izlaganjima kao skupu stručnog usavršavanja verificiranog od strane HSGI-a sudionicima je donijelo 6 bodova iz područja ostalo.

Materijale sa seminara možete pruzeti ovdje.

 
datum objave: 29.11.2012.|print

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je Seminar na temu hidroizolacije. Seminar je održan 14.12.2012. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavači na Seminaru bili su Dejan Šomoši, Danijel Sever i Ante Periša iz poduzeća "Sika Croatia" d.o.o.. U sklopu Seminara razmatrane su slijedeće teme: hidroizolacija ravnih krovova, podzemna hidroizolacija, industrijski i sportski podovi, sanacija i zaštita betona i metala i betoni. Nazočnost izlaganjima kao skupu stručnog usavršavanja verificiranog od strane HSGI-a sudionicima je donijelo 8 bodova iz područja ostalo.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin nastavilo je ustaljenu praksu organizacije seminara cijeloživotnog obrazovanja te organiziralo Seminar pod nazivom "Primjena propisa Zakona o prostornom uređenju i građenju vezano na izmjene i dopune Zakona o zaštiti na radu". Seminar je održan u petak 23.11.2012. u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu. Predavači na Seminaru bili su Ivan Kutnjak, dipl. ing., Said Mušanović, dipl.ing., Josip Kosovec, dipl.ing., Marinka Golubar, dipl. ing. Više od sedamdeset polaznika ovog Seminara kao  skupa stručnog usavršavanja verificiranog od strane HSGI-a steklo je 8 bodova iz područja regulative.

 

Materijale sa seminara možete preuzeti ovdje.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je seminar "Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama s naglaskom na legalizaciju". Seminar je održan 07.09.2012. u 16,00 h u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7, Varaždin.

Predavači na seminaru bili su Pomoćnik ministra graditeljstva Danijel Meštrić, dipl.ing.građ. i Pročelnik UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Varaždina Stanko Vitez, dipl.ing.geod.

Kako se radi o aktualnoj temi za ovaj seminar je pokazan velik interes a nazočnost izlaganjimu kao skupu stručnog usavršavanja verificiranog od strane HSGI-a sudionicima je donijelo 8 bodova iz područja regulative.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin nastavljajući ustaljenu praksu uspješno je organiziralo u okviru provedbe programa stručnog usavršavanja Seminar pod nazivom "Ispuštanje otpadnih voda i zbrinjavanje muljeva s komunalnih uređaja za pročišćavanje". Seminar je održan 18.05.2012. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavač na seminaru bila je Prof.dr.sc. Božena Tušar, dipl.ing.građ. Prisutni na Seminaru stekli su novih 6 bodova. 

 

 

 

 

 
datum objave: 22.03.2012.|print

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je 29.03.2012. godine posjet gradilištu podzemne garaže koja se gradi na Kapucinskom trgu u Varaždinu. Na gradilištu kao predstavnik investitora tvrtke "Crtorad" d.o.o. Varaždin, nazočne je s osnovnim podacima o podzemnoj garaži upoznao koordinator radova Mladen Jugović, dipl.ing.građ. O korištenoj tehnologiji izvođenja radova predavanje je održala Nina Dražin Lovrec, dipl.ing.građ. u svojstvu nadzornog inženjera, dok je  Predrag Presečki, dipl.ing.građ.,  jedan od projektanata, članove društva upoznao sa načinom izvođenja prednapregnute konstrukcije. Nakon posjeta gradilištu u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu prof.dr.sc. Božo Soldo održao je predavanje na temu "Zaštita građevinskih jama u Varaždinu u zadnja četiri desetljeća". Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin ovim putem se zahvaljuje Investitoru, izvoditelju i svim predavačim na omogućenom posjetu gradilištu podzemne garaže.

Fotografije pogledajte u rubrici Galerija slika.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je 10.02.2012. godine Seminar stručnog usavršavanja pod nazivom "Zakon o javnoj nabavi, novosti, izmjene". Preko sto sudionika Seminara koji je održan u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, govori u prilog tome koliko je ova tema zanimljiva. Predavači na Seminaru bile su trenerice javne nabave Mirjana Čusek Slunjski i Karmen Meić. Prisustvo ovom Seminaru sudionicima je osiguralo novih 8 bodova iz područja regulative.

 

 

 

 
datum objave: 08.11.2011.|print

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je seminar pod nazivom "Zakon o zaštiti na radu vezano na Zakon o prostornom uređenju i gradnji". Seminar održan 25.11.2011. godine  u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7, Varaždin. Predavači na seminaru bili su Rudolf Kolarić, Darko Klarić, Said Mušanović i Josip Kosovec. Nazočnost seminaru kao skupu stručnog usavršavanja verificiranom od strane HSGI-a sudionicima je donio 8 bodova iz područja regulative.

 

Obzirom na velik broj upita obveznika stručnog usavršavanja vezanih na tumačenje odredbi Pravilnika o stručnom ispitu te upotpunjavanju i usavršavanju znanja osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i graditeljstva i Pravilnika o produženju stručnog usavršavanja znanja osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i graditeljstva prenosimo cijelokupno objašnjenje Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva koje možete preuzeti ovdje.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je seminar pod nazivom "Zakon o građevinskim proizvodima i pripadajući pravilnici". Seminar je održan u petak 30.09.2011. godine s početkom u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova 7. Predavač na seminaru bio je Marijan Filip, dipl.ing.građ. Ovo je bio posljednji seminar u prvom obrazovnom razdoblju, a sudionicima je donio 5 bodova iz područja regulative.

Materijale sa seminara možete preuzeti ovdje (5 Mb).

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je Seminar pod nazivom "Odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda". Seminar je održan 03.06.2011. godine  u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova Aleja 7, Varaždin. Predavač na Seminaru bila je prof.dr.sc. Božena Tušar, dipl.ing.građ. Održani Seminar bio je posljednji u ovom petogodišnjem razdoblju, a sudjelovanjem na Seminaru polaznici su stekli 6 bodova.

 
datum objave: 25.04.2011.|print

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je 06.05.2011. godine Seminar pod nazivom "Vođenje projekata" na kojem je predavanje održala mr.sc. Sanjana Buć, dipl.ing.građ. Seminar je kao i obično održan u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7, a istom je prisustvovalo 45 sudionika. Nazočnost ovom Seminaru kao skupu stručnog usavršavanja verificiranog od strane HSGI-a sudionicima je donijelo novih 6 bodova (1 bod iz GTR-a i 5 bodova ostalo, ukupno 6 bodova).

Materijale sa Seminara možete preuzeti ovdje.

 

 

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je u petak 25.02.2011. godine seminar pod nazivom "Energetsko certificiranje u Hrvatskoj - zakonska regulativa, osnove postavke i ciljevi, sadržaj implementacije, način provođenja". Seminar je uobičajeno održan u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, a predavač na Seminaru bio je Silvio Novak, dipl.inž.građ. Nazočnost ovom seminaru kao skupu stručnog usavršavanja verificiranog od strane Hrvatskog saveza građevinskih inženjera sudionicima je donijelo 7 bodova (5 građevinsko tehnička regulativa + 2 ostalo).

Materijale sa Seminara možete preuzeti ovdje (14,6 Mb).

 
Powered by CuteNews
Administracija
DRUŠTVO GRAĐEVINSKIH INŽENJERA I TEHNIČARA
Anina 11, 42 000 Varaždin
e-mail: dgit@dgit.hr, www.dgit.hr
Upis u Registar udruga Varaždinske županije, MB: 03445372, OIB: 36646348757
IBAN Zagrebačka banka HR2123600001101744810
Predsjednica: Mirna Amadori dipl.ing.građ.