datum objave: 05.03.2016.|print

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin održalo je u petak 04. ožujka 2016. godine svoju redovnu godišnju skupštinu. Predsjednicu Mirnu Amadori i sto pedeset članova ovog uglednog društva pozdravili su Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina, Milan Rezo, pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja, Josip Hehet, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina, Zoran Hajek, ravnatelj Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin, te mnogi predsjednici ostalih strukovnih udruga.


DGIT Varaždin sa svojih 320 aktivnih članova predstavlja najveću strukovnu organizaciju na području sjeverozapadne Hrvatske, te jedno od najbolje organiziranih i najaktivnijih udruga s područja graditeljstva u Hrvatskoj. Društvo ima jasno zacrtanu viziju njegovanja i daljnjeg razvijanja etike graditeljskog poziva. Društvo sudjeluje u davanju stručnih mišljenja o projektima , elaboratima, analizama, razvojnim programima, tehničkoj regulativi, obrazovanju i svoj značajan doprinos je dalo prilikom izrade i donošenja posljednjih zakonskih i podzakonskih akata s područja graditeljstva.


Posebno su ponosni stalnom organizacijom stručnih seminara u sklopu cjeloživotnog stručnog usavršavanja, te stručnim posjetima aktualnim gradilištima i graditeljskim sajmovima. Prošle su godine posjetili gradilište zračne luke Zagreb i gradilište mosta kopno Čiovo, te sajam MADE expo u Milanu.


Na skupštini je prihvaćen Izvještaj o radu u protekloj godini, Izvještaj nadzornog odbora, Izvještaj financijskog plana za 2015. g. , Plan i program rada za 2016. g., te financijski plan za 2016. g.


U sklopu skupštine održano je i stručno predavanje tvrtke Knauf insulation d.o.o. iz Novog Marofa. Predavač Silvio Novak, koji je ujedno i član Društva, govorio je o „Poboljšanju energetske učinkovitosti novih i postojećih zgrada primjenom mineralnih vuna“.


Nakon uspješno održane skupštine druženje se nastavilo u laganijoj atmosferi uz večeru i glazbu.


                    Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin
                    Predsjednica
                    Mirna Amadori, dipl. ing. građ.

 

Powered by CuteNews
SYNTEKS d.o.o.
PZC VARAŽDIN d.d.
SINGRA d.o.o.
DATA d.o.o.
MIPCRO d.o.o.
OD POROBIJA I ŠPOLJARIĆ
STJEPAN STRELEC
TRI PROJEKT d.o.o.
Geo-Croatia d.o.o.
Obrt za građevinarstvo Hanžek
Gradski stanovi
PORTAL d.o.o.
Ured ovlinž.građ. Premužić
Aris d.o.o.
Forma d.o.o.
GALDI d.o.o.
Ured ovlinž.građ. Soldo
Darko Detelj
KOCIPER COMPANY
INVEST PROJEKT
Administracija
DRUŠTVO GRAĐEVINSKIH INŽENJERA I TEHNIČARA
Anina 11, 42 000 Varaždin
e-mail: dgit@dgit.hr, www.dgit.hr
Upis u Registar udruga Varaždinske županije, MB: 03445372, OIB: 36646348757
IBAN Zagrebačka banka HR2123600001101744810
Predsjednica: mr.sc. Martina Cesar-Kelemen dipl.ing.građ.